Når man laver sit første website, laver man det ofte uden Google optimering. Resultatet er, at hjemmesiden ser færdig ud. Men der kommer ingen besøgende.

Med lidt Google optimering kan man sørge for, at hjemmesiden bliver fundet. Lad mig forklare, hvordan man gør:

Teknisk SEO startpakke

Først skal man undersøge, om hjemmesiden bliver indekseret. Med indeksering mener jeg, om Google har været forbi og læst dit website og derefter lagt det i deres arkiv, som søgeresultaterne er. Start med at skrive “site:dinhjemmeside.dk”. Er der x antal resultater, er dit site indekseret. Er der ingen, har vi først udfordring, der skal løses.

Det kan også være, at din hjemmeside er ekstremt langsom til at loade. Og det kan være, at din hjemmeside simpelthen bare er for ny i gamet og skal ligge lidt, før Google opdager den.

On page startpakke

Dernæst skal du spørge dig selv, om du har tekst på din hjemmesider og de undersider, du måske har oprettet. Uden tekst er det utrolig svært for Google at afgøre, hvad din hjemmeside handler om. Og de ved derfor ikke, på hvilke søgninger, din hjemmeside er relevant.

Start derfor med at finde et emne, som du tror folk søger på. Og skriv derefter en lang tekst om emnet. Denne artikel handler f.eks. om Google optimering. Jeg skriver derfor en længere smøre om, hvordan man kan optimere sin hjemmeside, så man bliver fundet på Google. Og det er altafgørende for, at man har mulighed for at ranke på et bestemt søgeord.

Off page startpakke

Sidst men ikke mindst skal du undersøge, om der er andre websites, der linker til din hjemmeside med et link. Et link er det samme som en anbefaling i Google øjne. Og hjemmesider med anbefalinger er i deres øjne mere værd end hjemmesider, ingen anbefaler.

Læs mere om Google optimering og hermed også teknisk SEO, on page SEO og off page SEO her.